(Image: Monkey Business Images / Shutterstock) )

4 veel voorkomende homo-datingfouten die je moet vermijden

De homo-datingwereld zit vol met valkuilen - zorg ervoor dat je ze vermijdt.

Ben jij een jongen die graag andere jongens datet? Zo ja, dan wil je vast wel je beste been voor zetten door alle van deze zeer veel voorkomende datingfouten te vermijden.

Daten is moeilijk. Voor homomannen is het echter nog moeilijker. Er zijn tal van datingsites voor degenen in de LGBTQ-gemeenschap, maar dit maakt het alleen maar moeilijker om de perfecte partner te vinden bij het doorlezen van de websites. Als je het naar je zin wilt hebben, is het belangrijk om deze veel voorkomende datingfouten te vermijden.

#1 Geen onbedoelde coming-outs!

Deze tip probeert jou niet te vertellen om te verbergen wie je bent. Sterker nog, je moet echt jezelf blijven! Wat je echter wel moet onthouden, is dat je de ervaring van jouw partner niet kent - nog niet. Laat hem de leiding maar even nemen wat betreft het tempo als hij de plek uitkiest om te ontmoeten. Als jouw partner nog niet helemaal uit de kast is, is hem of haar voor het blok zetten de grootste fout die je kunt maken. Het kan lastig zijn, maar je moet er mee leren omgaan op je eerste date.

#2 Behandel het niet als Grindr

Er heerst een verschrikkelijk stigma rond mannen die mannen zoeken waardoor elke eerste date lijkt op een of andere inleiding voor oppervlakkig contact. Of dit nu wel of niet jouw ervaring is doet er niet toe - het is misschien niet de ervaring van de persoon die jij ontmoet. Behandel een date als een date, niet als een voorbode voor oppervlakkig contact. Wat je daarna doet is helemaal aan jou, maar raak niet gevangen in de verwachting dat jullie direct fysiek contact gaan krijgen.

(Image: wavebreakmedia / Shutterstock )(Image: wavebreakmedia / Shutterstock)

#3 Vermijd het netwerk

Een van de meer frustrerende dingen van het homoleven is dat jongens de neiging hebben om vreemde datingnetwerken te beginnen. Soms komt dit door kleine gemeenschappen en soms komt het doordat het makkelijker is om in dezelfde groep te blijven. Hoe dan ook, het is een goed idee om verder te kijken en mensen te vinden buiten je groep. Het idee van bekrompen groepen mannen die de neiging hebben om partners uit te wisselen is niet alleen maar cliché, maar het is ook een slecht idee. Probeer een manier te vinden om zelf op zoek te gaan naar betere dates en een algeheel verbeterde gezondheid.

#4 Behoud een open mind

Als je dating sites gebruikt die adverteren voor mannen die mannen zoeken, kan het best zijn dat je veronderstellingen gaat maken. Homo zijn is een diepe persoonlijke ervaring, en het is voor iedereen anders. Als je er zeker van wilt zijn dat de date in de soep loopt, moet je ervan uitgaan dat jouw ervaring hetzelfde is als dat van jouw potentiële partner. Er zijn zoveel verschillende ervaringen over het homoseksueel zijn, uit de kast komen en om met de wereld om te gaan dat je moet onthouden te allen tijden een open mind te behouden.