(Image: Syda Productions / Shutterstock )

5 tips voor een succesvol online dating-profiel

Volg de tips hieronder om de juiste partner te vinden door middel van een optimaal online dating profiel.

Ongeacht of je nu de liefde van je leven zoekt of gewoon een leuke flirt, je moet jezelf zo interessant mogelijk laten lijken.

Het is belangrijk om een profiel te maken die zich onderscheidt van de rest, terwijl je een natuurlijke en authentieke uitstraling behoudt.

#1 Vergeet de profielfoto niet

Er wordt vaak over profielen zonder foto heen gekeken op datingsites, omdat iedereen wil weten met wie zij te maken hebben voordat zij contact opnemen.

Zodoende spelen foto's een belangrijke rol en moeten deze zorgvuldig gekozen worden.

Idealiter zijn ze niet meer dan twee jaar oud en sta je er goedverzorgd op in een natuurlijke houding.

Momentopnames van jezelf in niet-verhullende outfits op je laatste feestje zijn absoluut taboe. Hetzelfde geldt voor foto's van je huisdier of auto.

Selfies voor de spiegel, waarop waarschijnlijk zelfs de mobiel zichtbaar is, is net zo ongewenst.

(Image: oneinchpunch / Shutterstock )(Image: oneinchpunch / Shutterstock)

#2 Geen leugens en niet overdrijven

Iedereen maakt zichzelf graag wat jonger, slanker of blonder. Maar op z’n laatst zal tijdens de eerste date de waarheid aan het licht komen.

Als je niet als oplichter of pocher wilt overkomen, moet je absoluut bij de waarheid blijven.

Heb je wat overgewicht of heb je last van dunner wordend haar? Je kunt maar beter eerlijk zijn over je zwakke punten dan om in een web van leugens verstrikt te raken.

Mensen die eerlijk zijn accepteren hun zwakheden en kunnen ermee omgaan met een dosis humor; zij worden dan ook gezien als bijzonder aantrekkelijk en open. Perfect lijkende personen jagen anderen weg en houden mogelijke partners op afstand.

#3 Leg de lat niet te hoog

Als de details die jij onthult op jouw profiel over jouw droompartner te onrealistisch zijn, hoef je je niet af te vragen waarom je postvak leeg blijft.

Jouw eisen moeten altijd realistisch zijn - maak het niet te dol. Natuurlijk kun je kenmerken opnoemen die jij bijzonder belangrijk vindt. Hetzelfde geldt voor hobby's die jij graag in een mogelijke partner ziet om een fundament te creëren.

Daarom raden wij ook aan om niet te zoeken naar mensen met een bepaald salaris of met een droomfiguur. Verder moet je nooit arrogant klinken.

#4 Kies een goede gebruikersnaam

Jouw gebruikersnaam vertelt veel over jezelf en moet daarom met zorg gekozen worden.

Als jij jezelf "glamour girl" of "hongerige wolf" noemt zonder er al te veel bij na te denken, kunnen mensen een totaal verkeerd beeld van jouw persoonlijkheid krijgen. Als gevolg hiervan zul je mensen aantrekken met wie je helemaal geen match hebt.

Belangrijk: jouw gebruikersnaam moet altijd geassocieerd worden met positieve dingen en  aantrekkelijk zijn.

Als je het moeilijk vindt om er een te bedenken, kies dan een combinatie tussen je naam, je geboortedatum en je woonplaats. Dat is veel beter dan een gebruikersnaam die helemaal niet bij je past.

(Image: baranq / Shutterstock )(Image: baranq / Shutterstock)

#5 Leg de nadruk op je eigen interesses en voorkeuren

In de meeste gevallen leggen mensen niet genoeg nadruk op de categorie "hobby's".

Als je alleen "lezen" en "muziek luisteren" invult, kun je op het eerste gezicht wat saai overkomen. Natuurlijk is het goed om je passie voor lezen en muziek te onthullen. Maar je kunt beter je hobby zo interessant mogelijk omschrijven.

"Ik lees nu Paolo Coelho en ben er erg door gefascineerd" of "Het concert van Eminem was zonder twijfel geweldig" klinkt veel leuker en aantrekkelijker. Daarbovenop helpt het om voor potentieel geïnteresseerden om onderwerpen te vinden voor de discussie tijdens het eerste contact.

Conclusie: vind de ideale partner door een goed en creatief profiel te gebruiken

Wees zorgvuldig bij het maken van een profiel.

Niet goed doordachte uitspattingen of onflatteuze foto's kunnen er snel toe leiden dat jouw profiel de verkeerde doelgroep trekt of zelfs helemaal niemand.

Daarom kun je het beste je voltooide profiel aan een goede vriend of vriendin tonen voor extra input.

Mensen die dicht bij je staan kunnen vaak goed inschatten of uitspraken en foto's op het profiel echt de persoonlijkheid van een gebruiker weerspiegelen.