(Image: Lolostock / Shutterstock )

De 8 grootste fouten bij online dating

Fouten die je te allen tijde moet vermijden als je succesvol wilt zijn in online dating.

Via het internet een partner zoeken wordt steeds populairder. Online dating staat voor een wereld van mogelijkheden.

Als je de volgende punten in gedachten houdt, zul jij slagen in je zoektocht en, op zijn minst grotendeels, teleurstellingen voorkomen.

Lees verder om te leren hoe je succesvol de grootste fouten bij online dating kunt voorkomen!

#1 Foute informatie op jouw profiel

Meer uitstraling dan inhoud - de verleiding om een online profiel op te fleuren en de werkelijkheid iets beter te laten lijken is groot.

Maar doe jezelf niet jonger, slanker, langer of rijker voor dan je werkelijk bent. Op zijn laatst zal de waarheid bij de eerste date aan het licht komen!

Het is beter om eerlijk te blijven. Jouw potentiële partner is ook gewoon een mens. Iedereen heeft scherpe randjes - die hoeven niet geheim te blijven!

Integendeel, kleine gebreken kunnen je zelfs interessant maken voor iemand anders!

#2 Een glansloze foto

Neem de moeite om een goede foto te uploaden. Een momentopname is prima, zolang het een goede foto van jou is.

Nog een mogelijkheid is om vrienden te vragen om een foto van je te nemen of om een professionele fotograaf in te huren.

De foto moet jou laten zien zoals je bent. Niet bewerken dus! Een vriendelijke glimlach en goed verzorgd uiterlijk zijn veel belangrijker.

Nog een ding wat duidelijk moge zijn: de foto mag niet wazig zijn en het motief - jij - moet duidelijk zichtbaar zijn.

(Image: g-stockstudio / Shutterstock )(Image: g-stockstudio / Shutterstock)

#3 Te hoge verwachtingen

Je moet wel wat tijd investeren in je partnerresearch. Het is waarschijnlijk niet zo dat jouw eerste contact uitdraait in de man of vrouw van je dromen.

Het eerste contact is in geschrift. Vertel je gesprekspartner wel een beetje over jezelf, maar vermijd het weggeven van te veel privégegevens.

Wanneer je de juiste balans vindt tussen het onthullen van dingen over jezelf en het behouden van je privacy, zul je nog steeds snel ontdekken of jouw contactpersoon en jij op dezelfde golflengte zitten.

Praat niet gelijk over onderwerpen zoals trouwen of jouw wens om kinderen te hebben! Je zult jouw grote liefde vinden, maar het kan even duren.

#4 Valse informatie in de persoonlijkheidstest

Als je besluit om een partner te zoeken via een commerciële datingsite, moet je meestal een persoonlijkheidstest voltooien. Blijf waarheidsgetrouw bij het invullen van deze test.

Persoonlijkheidstesten of vragenlijsten zijn er meestal op gericht om meer te weten te komen over jouw interesses en hobby's om betere partnersuggesties te kunnen geven.

Daarom zal het niet helpen om jezelf te omschrijven als een zeer sportief persoon, ook al spendeer je liever je weekend met het maken van een lange wandeling en een bezoekje aan het café.

(Image: Syda Productions / Shutterstock )(Image: Syda Productions / Shutterstock)

#5 Liegen over je beroep en financiën

Valse informatie over je beroep en financiële achtergrond zullen al gauw aan het licht komen.

Je zoekt toch een partner die een goede match is met jou. Vermijd daarom het opscheppen over je beroep of financiën.

#6 Privégegevens te vroeg onthullen

Om veiligheidsredenen kun je beter je anonimiteit behouden. Natuurlijk kun je je voornaam en leeftijd prijsgeven, maar je adres en telefoonnummer moeten in het begin geheim blijven.

Zorg eerst voor een basis van vertrouwen. Op die manier krijg je een beter beeld van je partner voor de eerste date. Het is logisch om een e-mailadres te gebruiken die niet leidt tot conclusies over je identiteit.

#7 Slechte keuzes in pseudoniemen

Jouw pseudoniem op het internet onthult veel over jou. Kies een naam die niet tot verkeerde verwachtingen leidt.

Een goede combinatie bevat jouw voornaam en jouw geboortejaar. Eventuele beschamende, enge of seksuele woorden zullen vele potentiële  partners afschrikken. Ook kan het ervoor zorgen dat de verkeerde mensen op jouw profiel afkomen.

#8 Blijf veilig op je eerste date

Kies een neutrale, openbare plek voor jouw eerste date. Ontmoeten in een café of een andere drukke plek is altijd een goed idee.

Op die manier blijf je veilig! Ontmoeten in je eigen appartement moet te allen tijde vermeden worden.

Als je wat meer voorzorgsmaatregelen wilt nemen, informeer dan je vrienden over wanneer, waar en met wie je op date gaat.

Conclusie: eerlijkheid wint altijd!

Blijf bij de waarheid, maar blijf ook sceptisch.

Online dating kan heel leuk zijn en leiden tot succes als jouw verwachtingen niet te hoog liggen.