(Image: Rock and Wasp / Shutterstock )

De meest belangrijke redenen om aan online dating te doen als je single bent

Waarom het een goed idee is voor singles om via online dating een partner te vinden.

Sterker nog, er bestaan nog steeds singles die liever mensen in een discotheek ontmoeten of in een café, in plaats van zich aan te melden voor een datingbureau of platform.

Maar online dating is sociaal acceptabel geworden. Dit is echter geen verrassing, want steeds meer singles vinden hun wederhelft via het internet!

#1 De anonimiteit verlaagt drempels

Mensen die verlegen zijn of lijden onder een laag zelfbeeld, kunnen het in het bijzonder lastig vinden om een partner te vinden.

Voor hen is het beginnen van een gesprek in het openbaar een ware uitdaging. Daarom proberen ze te allen tijde te voorkomen om zichzelf voor schut te zetten en helemaal geen contacten aan te gaan.

Op het internet is deze drempel veel lager.

De anonimiteit van het internet is zeker een voordeel in het geval van verlegenheid. Ook in het aangaan van een gesprek veel gemakkelijker dan het beginnen van een gesprek in het openbaar.

Daarom opent online dating deuren voor mensen die in hun dagelijks leven last hebben van verlegenheid.

#2 De doelgroep is ontzettend groot

Miljoenen alleenstaanden zoeken naar een partner via online dating. Daarom is de kans op het vinden van de liefde van je leven groter dan in het dagelijks leven.

Ondanks de enorme diversiteit van mogelijke partners op dating sites hebben leden de neiging om op een verrassend makkelijke manier hun weg te banen door de jungle van duizenden leden. Dit dankzij de vele handige zoek- en filteropties.

Als je regelmatig een datingsite gebruikt om een partner te zoeken, zul je ongetwijfeld interessante mensen ontmoeten die het waard zijn om beter te leren kennen. En op een mooie dag ontmoet jij op die manier de liefde van je leven.

(Image: Rock and Wasp / Shutterstock )(Image: Rock and Wasp / Shutterstock)

#3 Het biedt grote, ruimtelijke en temporele flexibiliteit

Bij online dating maakt het niet uit wanneer je online bent. Sterker nog, als je het zou willen, kun je vroeg in de ochtend op zoek gaan naar een partner of midden in de nacht.

Dit maakt het vooral interessant voor professionals en alleenstaande ouders. Maar oudere mensen of mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit kunnen ook profiteren van online dating, omdat zij aanvankelijk hun huis niet uit hoeven om in contact te komen met anderen.

En jij? Ben jij het er niet mee eens dat het op je stoel zitten en doorbladeren van profielen van interessante mensen op je laptop een geweldige tijdbesteding is?

#4 Bekijk alle feiten op een rijtje

In het echte leven kan het tijd kosten en langzaam gaan om iemand te leren kennen. Het kost meestal tijd om uit te vinden of hij of zij een goede match is voor jou.

Dit proces is veel sneller binnen online dating, omdat je alle relevante informatie en feiten op het profiel vindt.

Van hobby's tot rookgewoontes tot en met politieke en geloofsovertuigingen: je kunt al beginnen met filteren voordat je contact hebt met iemand.

Dit bespaart tijd, zenuwen en houdt de teleurstellingen op afstand.

(Image: Maridav / Shutterstock )(Image: Maridav / Shutterstock)

#5 Afstand zorgt voor verbintenis

Het volgende feit lijkt raar, maar het is eigenlijk logisch: mensen die elkaar ontmoeten via online dating voelen zich vaak meer verbonden met elkaar dan hun buren.

De reden moge duidelijk zijn: velen hebben veel intensere (geschreven) gesprekken op het internet dan ooit in een small-talk-scenario zou passen over de schutting.

Door de aanvankelijke anonimiteit en ruimtelijke afstand hebben de twee gesprekspartners de neiging om veel meer diepgaande gesprekken te hebben.

Ongeacht of je nu op 50 of zelfs 500 kilometer afstand zit, online dating helpt je om gemakkelijk emotionele en psychologische drempels te overwinnen!

#6 Online dating is romantisch!

Tegenwoordig zorgt technologie voor een groot aantal mogelijkheden voor interactie. Je kunt virtuele rozen of kusjes sturen naar jouw online contactpersoon of je kunt virtueel naar ze zwaaien of lachen.

Sterker nog, het elkaar beter leren kennen via online dating is zelfs romantischer geworden dan het in het echt doen, waarbij brieven en rozen al lange tijd geleden zijn gestorven.

Conclusie: online dating is de moderne manier om de liefde van je leven te ontmoeten

Online dating biedt vele voordelen en is heel leuk. Ongeacht of je nu heel erg verlegen bent, jouw carrière je erg druk houdt of als je op zoekt bent naar romantiek: elke alleenstaande zal vinden wat zijn of haar hartje begeert.

Je kunt je zoektocht naar liefde beter niet aan het lot over laten!