(Image: antoniodiaz / Shutterstock )

6 Succesverzekerde online dating tips voor alleenstaande ouders

Zelfs wanneer je al kinderen hebt, is de wereld van online dating voor jou gemaakt. In dit artikel leer je waar je aandacht aan moet besteden om jouw droompartner te vinden ondanks dat je al een ouder bent.

Het komt maar al te vaak voor dat het moeilijk is voor alleenstaande ouders om de juiste partner te vinden.

Meestal mislukt de zoekopdracht door tijdgebrek. Natuurlijk moet moeder of vader wel aandacht besteden aan de kleintjes!

Daarom is online dating een optimale oplossing: het laat ouders toe om hun partner op hun eigen tempo te zoeken en met veel tijd en flexibiliteit.

#1 Houd je kinderen nooit geheim!

Veel alleenstaanden geloven dat ze geen kans hebben op een partner als ze al kinderen hebben. Daarom vertellen ze in hun profiel vaak niet over hun kroost.

Maar dat is een gevaarlijke fout! Vroeg of laat komt de waarheid toch naar boven.

Het is begrijpelijk dat potentiële partners deze late "openbaringen" zien als een vertrouwensbreuk. Dit betekent dat ze altijd tot op bepaalde hoogte een gevoel van wantrouwen zullen hebben, wat nooit een goed teken is voor een langetermijnrelatie.

#2 Zoek naar gelijkgestemden

Ongeacht hoe aantrekkelijk je die schattige blonde dame of goed getrainde sportman vindt; maak vanaf het begin duidelijk dat je op zoek bent naar een kindervriend.

Terwijl je tijdens je eerste verliefdheid in de zevende hemel bent, geloven vele alleenstaanden dat zij iemand die erg op zijn vrijheid is gesteld wel aan huis kunnen binden en er een familiepersoon van kunnen maken.

Maar deze pogingen mislukken meestal, wat betekent dat teleurstelling onvermijdelijk is.

Daarom is het belangrijk om je te richten op mensen die of al kinderen hebben of graag een rol binnen een familie willen spelen.

(Image: maxriesgo / Shutterstock )(Image: maxriesgo / Shutterstock)

#3 Besteed niet teveel aandacht aan je kinderen

In tegenstelling tot alleenstaanden die hun kinderen in het begin geheim houden, zijn er ook alleenstaande ouders die te veel focus leggen op hun kinderen.

Het profiel staat dan vol met foto's van hun kinderen of zij praten constant vol lof over hun kleintjes.

Uiteraard is het natuurlijk om van je kinderen te houden en om dat feit uit te drukken. Maar als je publiekelijk je kinderen boven al het andere stelt, zullen veel bezoekers op jouw profiel het moeilijk vinden om contact met jou op te nemen.

Zorg daarom voor een gezonde balans!

#4 Neem de tijd voor online dating

Kijk jij gewoon even tussen het strijken, koken en het assisteren van jouw kinderen met hun huiswerk door naar jouw virtuele postvak? Geen probleem - die korte adempauze biedt tijd genoeg om tussendoor even een berichtje te sturen. Toch?

Helaas, dit is niet handig om iemand beter te leren kennen. Plan daarom actief genoeg tijd en ruimte waarin je een rustig moment hebt om een uitgebreid en intens berichten uit te wisselen met je online contactpersoon.

Idealiter zijn jouw kinderen op school of slapen ze op dat moment, zodat jij je volledig kunt richten op jouw virtuele gesprekspartner.

#5 Laat "jezelf" zien

Je bent niet alleen een moeder of een vader, je bent ook een mens met jouw eigen objectieven, interesses en wensen.

Dit betekent dat je je ervan moet weerhouden om alleen over jouw kroost te vertellen tijdens je eerste contacten. Sterker nog, dit geldt zelfs nog als jouw contactpersoon zelf kinderen heeft.

Toon aan jouw gesprekspartner wie jij echt bent... volledig los van het feit dat jij een verantwoorde ouder bent.

(Image: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock )(Image: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock)

#6 Zoek geen vervanger voor de moeder of vader

Jouw verwachtingen in een mogelijke partner moeten duidelijk aangegeven worden. Hij of zij moet zo vlot als mogelijk in zijn of haar nieuwe rol als ouder kunnen groeien, zodat er niets staat tussen hem of haar en een gelukkig familieleven.

Desondanks moet je niet uitdrukkelijk aangeven op je profiel dat je iemand zoekt als een soort vervanging voor de andere ouder. Tot slot is het eerste dat jij zoekt een liefhebbende partner en geen oppas voor het leven.

Geef duidelijk aan dat je het samenzijn heel belangrijk vindt!

Conclusie: zelfs een alleenstaande ouder kan succesvol zijn in online dating

Een alleenstaande met kinderen hoeft niet alleen thuis te blijven. Vooral voor mensen die het qua tijd niet makkelijk hebben is online dating de perfecte manier om contacten te leggen.

Door enkele basisregels te volgen kan men een goede kans maken op het vinden van ware liefde. Alhoewel een te sterke fixatie op jouw eigen kinderen net zo verkeerd is als geloven dat elk persoon geschikt is voor een perfect familieleven.